Vier generaties ervaring

Potiau kent al 4 generaties alle geheimen van de lingerie. Terugblikken in de tijd betekent terugkeren tot in 1910.

Toen startten de overgrootouders van Lucrèce Potiau met korsetterie in een winkeltje op Tereken (Sint-Niklaas). Iedere zondag trokken zij met de stootkar naar de Antwerpse markt.

Hun vier kinderen stapten later in dezelfde branche. Zo trouwde dochter Levina met korsetteriefabrikant De Schaepmeester uit Schellebelle. Jozef, Karel en Sophie startten elk een eigen korsetteriezaak.

Karel Potiau en Margareta De Smet openden hun winkel in de Hazewindstraat. ’s Morgens stonden ze op de markten met uitsluitend bh’s en korsetten. Ook hun tweede zoon kreeg de smaak van de korsetteriegeheimen te pakken.

André Potiau opende samen met zijn echtgenote Jeanne Smet een korsetteriewinkel op het O.-L.-Vrouwplein 2 te Sint-Niklaas. Ze deden vier markten per week.

Het echtpaar Potiau-Smet bouwde de zaak stap voor stap verder uit. Eerst openden ze een tweede winkel in Beveren en breidden het assortiment verder uit met nachtkledij en badmode.

In 1968 verhuisden ze naar een nieuwe winkel op het O.-L.-Vrouwplein 18. De zaak ontpopte zich als de meest gespecialiseerde lingeriezaak van Sint-Niklaas en wijde omgeving. André Potiau en Jeanne Smet gaven de markten op in 1973. In de plaats openden ze een derde winkel in Temse. Na een onteigening bouwden ze een grote lingerie- en korsetteriewinkel uit in de Parkstraat 21.

De intrede van de inmiddels al vierde generatie in de branche bezorgde de zaak een nieuw elan. Dochter Lucrèce week uit naar Gent, waar ze sinds 1980 een bloeiende lingeriezaak uitbaat.

Dochter Dominique nam in 1997 de fakkel van haar ouders over voor de winkel in de Parkstraat in Sint-Niklaas. Samen met de winkel in de Vrasenestraat in Beveren vormen beide winkels de topadressen van het Waasland voor lingerie en korsetterie.

Vanaf Januari 2012 neemt Lucrèce het management van de winkels in Sint-Niklaas en Beveren over.

Lingerie Potiau verwent de klanten met een service waar grootwarenhuizen en ketenwinkels niet eens aan kunnen tippen. Een goede opleiding van de verkoopsters en een optimale service naar de klanten toe, worden steeds belangrijker; “Styling” is de laatste jaren onmisbaar geworden

Het aanbod van collecties wordt aangepast. De basismerken blijven maar worden aangevuld met een paar jeugdige en frivole merken die steeds kunnen bijgestuurd worden. Met de laatste nieuwe trends en kleurtjes wordt uw nieuwsgierigheid ongetwijfeld geprikkeld. De terugkeer van de sixties en retro, lingerie Potiau volgt ze op de voet.

De basismerken Anita, Chantelle, L’Aventure, Marie-Jo, Prima Donna, Empreinte, Simone Pérèle en Lise Charmel gaan goed samen met het jeugdige Antigel en Freya. Hier en daar komt er nog wel iets leuks uit de bus.

Ook de nachtlingerie mogen we niet vergeten met het sensuele Marjolaine, Canat en Pluto.

De retouches gebeuren in eigen atelier.

Lingerie Potiau heeft bijzondere aandacht voor vrouwen die een borstoperatie ondergingen. Deze service wordt in alle discretie en met de alom gekende vriendelijkheid en vakkennis verleend.

Lingerie Potiau is het juiste adres voor vrouwen die op zoek zijn naar iets pittigs, elegants, exclusiefs of gewoons.

loading
×
warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!